2017. október 15., vasárnap

Készítsünk tárgyakat, programozzunk 3D nyomtatót!


Az Európai Kódhét második nagy programja volt ez a Csokonaiban és még mindig nem ért véget.

Ismerkedünk

A 3D nyomtató új gondolkodási módot igényel, általa élményszerűvé válhat az oktatás. Lehetőség van különféle tárgyak elkészítésére. A tervezéstől a megvalósításig, folyamatában látják a gyerekek, hogyan valósulnak meg az ötleteik. 

A Kódhéten tárgyak nyomtatása és tervezése zajlott, ezeket egy jótékonysági vásáron értékesítjük. Versenyt rendeztünk a hét tematikájához kapcsolódva: a tanulók azonos feladatot kaptak, az első három helyezettet az iskolagyűlés keretében jutalmazzuk.


Akkora érdeklődésre tartott számot ez az eszköz és az általa készített tárgyak, hogy előjegyzési bulit is kellett tartani, mert a gép nem "bírta az iramot".


 

 
A rendezvény nem jöhetett volna létre a Meet and Code és a CraftUnique Kft. segítsége nélkül.
Ez utóbbiról kiderült, hogy az alapító "triumvirátus" tagjai egytől egyig iskolánk tanulói voltak. A cég vendégül látta a 8.a osztály tagjait, akik ámulva nézték a gyárban, hogy mi mindent lehet előállítani ezzel az eszközzel.


A Mesterségek Iskolája Alapítvány, látva az óriási és folyamatos érdeklődést, a nyomtató megvásárlását tervezi.







Ez a program körülbelül 250 tanulót és 9 pedagógust "mozgatott meg".
A teljes fotóalbum is elérhető.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Code Week 2023. az Újpesti Csokonaiban

Az idei Code Week is úgy kezdődött, ahogy az előző, részt vettünk a II. Magyarországi Code Week Konferencián. Október 7-én kiváló helyszín...